Kattopinnoitukset tiili- ja peltikatoille Jyväskylässä sekä Keski- ja Etelä-Suomessa

Ammattilaisemme tekevät tasokkaita kattopinnoituksia sekä laadukkaita kattoremontteja. Kauttamme saat puolueettoman arvioinnin kattosi tarvitsemasta toimenpiteestä, oli se sitten kattopinnoitus tai kattoremontti.

Miksi katto kannattaa huoltaa ja pinnoittaa?

Ajoissa tehty huolto ja kattopinnoitus säästävät selvää rahaa ja pitävät rakennuksesi arvoa yllä. Kattopinnoitus on yleensä noin 75% edullisempaa kuin kattorementti.

Vesikatto on ulkona säällä kuin säällä altistuen auringon säteilylle, lämpötilavaihteluille sekä vedelle sen kaikissa olomuodoissa. Nämä kovat sääolosuhteet saavat alkuperäisen katemateriaalin halkeilemaan, lohkeamaan ja rapistumaan sekä lopulta irtoamaan.

Tiilikatoille alkaa kerääntymään sammalta ja muuta kasvustoa sekä epäpuhtauksia, jotka rapauttavat tiiltä. Nämä epäpuhtaudet täytyy pestä pois riittävän ajoissa suurempien vahinkojen välttämiseksi.

Vaurioiden välttämiseksi kattosi tarvitsee säännöllistä puhdistusta sekä ajoittaista pinnoitusta. Suosittelemme vuosittaista puhdistusta, suoja-ainekäsittelyä kuten sammaltorjunta-ainetta parin vuoden välein sekä pinnoitusta tarpeen mukaan noin 10-15 vuoden välein.

Pinnoitusten väli on suuresti riippuvainen ympäristö- ja säävaikutuksista rakennuksen ympärillä sekä katemateriaalista ja katon rakenteesta.

Peltikatteiden pinnoite kuluu, halkeilee ja haurastuu sekä lopulta sekin irtoilee aiheuttaen esimerkiksi katteen ruostumista. Peltikatekin tarvitsee säännöllistä huoltoa, puhdistusta sekä pinnoitusta.

Ole meihin yhteydessä niin autamme sinua arvioimaan katon huoltotoimenpiteiden tarpeen.

Mitä on kattopinnoitus?

Nopea ja kustannustehokas tapa uusia kattosi suoja ja ulkonäkö. Kattopinnoitus toimii jo muutamassa päivässä antaen erinomaisen suojan säätä vastaan taas vuosiksi eteenpäin.

Tiilikaton pinnoitus aloitetaan katon huolellisella puhdistuksella, jonka jälkeen katemateriaali käsitellään biohajoavalla sammaltorjunta-aineella. Puhtaalle ja kuivalle tiilikatteelle levitetään pinnoitusaine, joka kyllästää ja suojaa tiilen. Pinnoitusaineita on saatavana eri vakiovärejä kuten mm. vaalean ja tumman harmaa, punainen, musta ja ruskean eri sävyjä. Kysy lisää asiantuntijoiltamme.

Tiilikaton katteen ja aluskatteen täytyy olla kunnossa ennen katon pinnoittamista. Aloitamme pinnoitusprosessin tarkistamalla tiilien ja aluskatteen kunnon, jonka jälkeen puhdistamme katon risuista ja sammaleesta sekä pesemme sen painepesurilla. Kun katto on puhdistettu huolellisesti, levitämme pinnoitteen katolle. Kun tiilikaton pinnoitus tehdään ammattimaisesti, kestää lopputulos käytössä pitkään, jopa kymmeniä vuosia, jos kattoa huolletaan asianmukaisesti. Suosittelemme tiilikatolle vuosittaista huoltoa. Tilaa tiilikaton pinnoitus ammattilaiselta, että siitä tulee mahdollisimman kestävä ja suojaava. Pinnoitteen ansiosta katon elinkaari pitenee.

Peltikatteen pinnoitus aloitetaan myös huolellisella puhdistuksella. Mahdolliset vähäiset ruosteet poistetaan mekaanisesti sekä käsitellään siihen soveltuvalla estoaineella. Tämän jälkeen peltikate pohjustetaan sekä pinnoitetaan. Peltikaton elinkaari pitenee pinnoituksen myötä. Pinnoite suojaa kattoa ankarilta sääolosuhteilta sekä kuumalta auringolta ja pakkaselta.

Tiilikaton pinnoitus ammattilaiselta – ota yhteyttä ja keskustellaan, minkälaista pinnoitusta, remonttia tai huoltoa kattosi tarvitsee. Ammattilaisemme valitsevat katollesi oikeat ja mahdollisimman ympäristöystävälliset aineet sekä käsittelyt.

Safiro Oy

Y-tunnus 2496572-0

 

Myynti ja asennus